БЪЛГАРСКА КУХНЯ

Механа Кранево двор

Менюто на Механа Кранево е съобразено с традициите на българската национална кухня. То обхваща основният комплект от ястия и съставки, които присъстват в бита на българския народ, рецепти формирани в продължение на векове, с традиции в овкусяването и изградени методи и техники за приготвяне, представляващи синтез от балканската, европейската и азиатската кухня.

Характерна особеност на българската кухня е, че повечето продукти в едно ястие, се обработват топлинно едновременно. Това важи особено при печивата и обяснението е просто — в миналото домакинствата почти не са имали собствени фурни, а са отнасяли подготвеното за печене ястие в обществени фурни. Дори с навлизането на модерните технологии, тази традиция на приготвяне се запазва в голяма степен.

Друга характерна особеност е включването на много пресни или консервирани зеленчуци, които се обработват едновременно с месото.

Силна, в сравнение с други кухни, е употребата на пикантни подправки като лук, чесън, червен и чер пипер, бахар, дафинов лист.

В българската кухня присъстват и множество тестени печива — баница, тутманик, тиквеник, мекица, катма — всичко това в специфична кулинарна интерпретация.

Повечето специалисти включват българската кухня в общия списък на балканските кухни. Много ястия, характерни за българската национална трапеза, с разновидности, присъстват в кухнята на другите балкански народи (турци, румънци, сърби, гърци, албанци) — салати, задушени - (гювеч, кавърма), сосове, печива (мусака, дроб-сърма), ястия, приготвени на скара от кайма (кебапчета, кюфтета, карначета), както и сиропираните десерти.

Обогатена с разнообразието от черноморски риби и морски дарове кухнята на Механа Кранево може да задоволи и най-претенциозните вкусове.

Личния подбор на сомелиера от качествени български и вносни вина е гаранция за вашето добро настроение и успех на събитието за което вашите гости дълго ще разказват и ще искат да си спомнят.

 

Вкусната кухня, висококачесвените напитки, уютната обстановка и нашата забавна програма с музика на живо са гаранция за една незабравима вечер, за едно романтично преживяване, за едно неповторимо лично или фирмено тържество.

За Резервации